Komentarze (0)
Nie ma na świecie bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia! George Bernard Shaw
pn | wt | sr | cz | pt | so | nd |
28 | 29 | 30 | 31 | 01 | 02 | 03 |
04 | 05 | 06 | 07 | 08 | 09 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 01 |
Biszkopt
Składniki
1 kg mięsa wieprzowego
1 duża cebula
1 papryka czerwona
3-4 ząbki czosnku
szczypta ostrej papryki w proszku
2-3 łyżki koncetratu pomidorowego
przyprawa do gulaszu
sól, pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
olej
2 łyżki mąki
3-4 łyżki śmietany (18%)
Przygotowanie
Mięso opłukać, osuszyć, i pokroić w kostkę, opruszyć mąką. Cebulę pokroić w kostkę i razem z mięsem podsmażyć na patelni aż cebula stanie się miekka. Podsmażone mięso przełożyć do garnka i zalać gorącą wodą tak aby je przykryło. Dodać czosnek przepuszczony przez praskę, liść laurowy, ziele angielskie, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do gulaszu. Gotować około 1 godziny na wolnym ogniiu od czasi do czasu mieszając aż mięso stanie się całkowicie miękkie. Gdy mięso będzie miekkie dodać koncentrat pomidorowy, ostrą paprykę i świerzą paprykę pokrojoną w kostkę. Jeszcze chwile gotować, gdy papryka zmięknie całość zaprawić mąką i śmietaną. ( W misce mieszamy mąkę ze śmietaną a nastepnie dodajemy stopniowo gorący gulasz, mieszając by nie było grudek. Dodac do garnka, wymieszać i zagotować.